Echinacea remediu la moda impotriva racelii

2

Category : Tratamente naturiste

Echinacea o planta tamaduitoare din America de Nord

Echinacea este denumirea a noua specii de plante puternic înrudite (fam. Asteraceae) originare din centrul si estul Americii de Nord. Cea mai cunoscuta dintre ele este Echinachea purpurea, fiind utilizata înca din vechime pentru proprietatile sale tamaduitoare.

echinacea remediu pentru răceală

echinacea remediu pentru răceală

Read Full Article

Zinc tratament minune pentru raceala?

Category : Tratamente naturiste

Zincul pare sa fie unul dintre cele mai la moda tratamente naturale impotriva racelii. Desi nu este foarte popular in Romania, in tarile vestice si SUA este folosit pe scara larga, inca de la primele simptome.

Ce este zincul?

Zincul este un mineral esential care este gasit in aproape in fiecare celula. Zincul are efecte antioxidante si este vital pentru rezistenta organismului la infectii. Este de asemenea important pentru repararea tesuturilor.

Zincul este de gasit in mod natural in crustacee, carne de vita si de alte tipuri de carne rosie, nuci si seminte, fasole, lapte si branzeturi. Ceaiul, cafeaua si anumite medicamente pot interfera cu absorbtia de zinc in intestine.

Eficienta in tratarea racelii

Pana in prezent, studiile nu au putut demonstra fara urma de indoiala eficienta zincului in tratarea racelii. Din noua studii, cinci au demonstrat ca zincul nu difera de tratamentul de tip placebo, iar patru au demonstrat efecte benefice. În toate studiile s-au folosit tablete de gluconat de zinc, cu o exceptie.

Read Full Article

Supa de pui, tratament pentru raceala

3

Category : Tratamente traditionale

Oamenii de stiinta spun ca au confirmat ceea ce bunicile noastre stiu de secole – supa de pui este buna pentru raceli.

Supa de pui – asa cum e facuta de bunica – contine mai multe ingrediente, care afecteaza sistemul imun al organismului, a dovedit o echipa de la Centrul Medical – Universitatea din Nebraska.

În mod specific, are proprietati anti-inflamatorii, care ar putea explica de ce ajuta la gatul inflamat si amelioreaza starea proasta data de raceli si gripa, au afirmat Dr. Stephen Rennard si colegii sai.

Read Full Article

Usturoi impotriva racelii

4

Category : Tratamente traditionale

Usturoi, leac traditional pentru raceala

Usturoiul este una dintre cele mai populare tratamente traditionale pentru raceli. Multe culturi au un obicei in a trata raceala folosind usturoi, indiferent ca e vorba de supa de pui cu o multime de usturoi, o bautura facuta cu usturoi zdrobit brut, sau doar mancand usturoi brut. Read Full Article