Frectie raceala si gripa

12 Noiembrie, 2008

Frectie raceala si gripa

Frectiile sunt unul dintre tratamentele traditionale cele mai frecvente in caz de raceala. Daca acum cativa ani spirtul sau Carmolul erau produsele folosite, in prezent lotiunile folosite s-au diversificat.

Frectie raceala si gripa de la Fares

Indicatii de folosire:

Produsul se utilizeaza in stari de oboseala generala si dureri musculare generate de raceala, stari gripale, febra.
Utilizare:

Se toarna cateva picaturi in palma si se face masaj usor pe maini, piept, spate, de 2-3 ori pe zi, dintre care ultima seara inainte de culcare.

Lotiunea se aplica pe durata starii gripale sau a racelii, cata vreme persista febra.

Compozitie, substante active:

Frectie raceala si gripa

Frectie raceala si gripa

Acest produs contine uleiuri esentiale si fractiuni ale acestora, folosite traditional, asociate si dozate optim de specialistii nostri intr-o reteta originala: scortisoara, eucalipt, pin, cimbru; mentol, anetol, camfor; glicerina, alcool etilic denaturat. Lotiunea nu contine alte substante adjuvante, nici arome, coloranti sau conservanti.

Actiunea produsului

Mentolul este analgezic si anestezic local; intensifica circulatia sangvina. Uleiul de eucalipt scade febra, este sudorific si relaxant muscular. Anetolul – componentul principal al uleiului esential de fenicul – are actiune expectoranta, antispastica, fluidifica secretiile bronsice. Uleiul esential de pin are proprietati analgezice, decongestionante, antivirale si antiseptice. Uleiul de cimbru este bactericid si antiseptic al cailor respiratorii. Camforul are proprietati antibiotice si microbiene, decongestioneaza caile respiratorii, scade febra si inlatura discomfortul cauzat de raceala. Uleiul esential de scortisoara este un stimulent general al respiratiei.

Datorita compozitiei sale complexe, lotiunea scade febra, relaxeaza musculatura, este revigoranta revulsiva.

Contraindicatii:

Lotiunea nu se va aplica pe pielea lezata (rani, taieturi, eczeme). De asemenea, nu se va aplica nici in caz de alergie la oricare dintre componente.

Acest produs se va folosi exclusiv pentru uz extern.

Produsul se va intrebuinta doar la copiii de peste 3 ani. Acest preparat nu poate fi utilizat in sarcina si alaptare.

Efecte secundare:

La unele persoane cu pielea foarte sensibila, pot apare iritatii locale.

Prezentare:

100 ml

One thought on “Frectie raceala si gripa

  1. teo21

    Frectie ca pe vremea bunicii. Am incercat si eu de curand frectia asta. Trebuie sa spun ca prietena mea s-a simtit mai bine imediat si a dormit fara sa se trezeasca (de obicei ii curgea nasul si tusea si nu putea dormi cat era racita).
    Insa per total raceala nu a durat mai putin. Cred ca amelioreaza doar simptomele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *