Antigrip raceala si gripa

Category : Tratamente naturiste

Sezonul racelilor se apropie cu pasi repezi. Virusurile se activeaza si isi fac de cap. Stii tu, nas infundat, gat rosu si iritat, tuse… Ei bine, nu e cazul sa disperi. Incearca de data asta un tratament natural – Antigrip de la Dacia Plant. Remarcabil la acest remediu este Read Full Article

Plante cu actiune anti gripa

1

Category : Tratamente naturiste

O scurta cautare pe portalul plante medicinale (www.plante-medicinale.ro), sustinut de Ministerul Sanatatii, ne releva o lista de plante cu actiune benefica in caz de gripa si raceala: Read Full Article

Frectie raceala si gripa

1

Category : Tratamente naturiste

Frectie raceala si gripa

Frectiile sunt unul dintre tratamentele traditionale cele mai frecvente in caz de raceala. Daca acum cativa ani spirtul sau Carmolul erau produsele folosite, in prezent lotiunile folosite s-au diversificat. Read Full Article

Echinacea remediu la moda impotriva racelii

2

Category : Tratamente naturiste

Echinacea o planta tamaduitoare din America de Nord

Echinacea este denumirea a noua specii de plante puternic înrudite (fam. Asteraceae) originare din centrul si estul Americii de Nord. Cea mai cunoscuta dintre ele este Echinachea purpurea, fiind utilizata înca din vechime pentru proprietatile sale tamaduitoare.

echinacea remediu pentru răceală

echinacea remediu pentru răceală

Read Full Article

Zinc tratament minune pentru raceala?

Category : Tratamente naturiste

Zincul pare sa fie unul dintre cele mai la moda tratamente naturale impotriva racelii. Desi nu este foarte popular in Romania, in tarile vestice si SUA este folosit pe scara larga, inca de la primele simptome.

Ce este zincul?

Zincul este un mineral esential care este gasit in aproape in fiecare celula. Zincul are efecte antioxidante si este vital pentru rezistenta organismului la infectii. Este de asemenea important pentru repararea tesuturilor.

Zincul este de gasit in mod natural in crustacee, carne de vita si de alte tipuri de carne rosie, nuci si seminte, fasole, lapte si branzeturi. Ceaiul, cafeaua si anumite medicamente pot interfera cu absorbtia de zinc in intestine.

Eficienta in tratarea racelii

Pana in prezent, studiile nu au putut demonstra fara urma de indoiala eficienta zincului in tratarea racelii. Din noua studii, cinci au demonstrat ca zincul nu difera de tratamentul de tip placebo, iar patru au demonstrat efecte benefice. În toate studiile s-au folosit tablete de gluconat de zinc, cu o exceptie.

Read Full Article

Ceai cu efect antiinflamator si antiinfectios de la Fares

3

Category : Tratamente naturiste

Continutul ceaiului antiraceala de la Fares

cretusca (Herba Ulmariae), sovârv (Herba Origani), frunze de plamânarica (Folium Pulmonariae), cimbru (Herba Thymi), fructe de anason (Fructus Anisi), frunze de maslin (Folium Olivae), frunze de eucalipt (Folium Eucalypti), rizomi de ghimbir (Rhizoma Zingiberis).
Ce alte substante mai contine acest ceai?
Ceaiul nu contine alte substante adjuvante, nici arome sau coloranti. Read Full Article