TheraFlu Raceala si Gripa

16 Ianuarie, 2010

TheraFlu Raceala si Gripa este un medicament produs de compania Novartis Consumer Health GmbH – Germania. El amelioreaza simptomele racelii si ale gripei. Se bazeaza pe o combinatie de paracetamol, maleat de feniramina si clorhidrat de fenilefrina. Citeste mai departe pentru a afla cum se administreaza, cum actioneaza, ce efecte negative si contraindicatii are. Si mai ales parerile celor ce l-au folosit.

TheraFlu Raceala si Gripa – ce este si cum actioneaza

Medicamentul se prezinta sub forma unei cutii cu 6 sau 10 plicuri dizolvabile. Plicurile contin granule de culoare alb-galbena, care curg usor si sunt lipsite de aglomerari.

 • TheraFlu extraCutie cu 6 plicuri unidoza din hartie Kraft albita/PET/PEJD/AL/PEJD a cate 14,888 g pulbere pentru solutie orala.
 • Cutie cu 10 plicuri unidoza din hartie Kraft albita/PET/PEJD/AL/PEJD a cate 14,888 g pulbere pentru solutie orala.

Cele 3 substante active sunt: paracetamol 650 mg, maleat de feniramina 20 mg si clorhidrat de fenilefrina 10 mg. Celelalte componente sunt: zahar, acesulfam de potasiu, galben de chinolina (E104), Sunset yellow FCF (E110), maltodextrina M 100, dioxid de siliciu coloidal hidratat, aroma de lamaie sortul “Natural Lemon WONF Durarome 860.098/TD 10.91”, aroma de lamaie sortul “Natural Lemon Durarome 860.202/TD 09.91”, acid citric anhidru, citrat de sodiu, fosfat de calciu.

Cum actioneaza: TheraFlu Extra Raceala si Gripacontine o combinatie de: calmant al febrei si durerii (paracetamol); un antihistaminic care ajuta la oprirea curgerii nasului (maleat de feniramina) si un decongestionant (clorhidrat de fenilefrina) pentru reducerea inflamatiei mucoaselor. Substantele active din Theraflu Extra Raceala si Gripa actioneaza impreuna pentru reducerea temporara a simptomelor asociate racelii si gripei, inclusiv:
– febra si frison
– dureri musculare si articulare
– dureri de cap
– congestie nazala
– stranut si curgerea nasului

TheraFlu Raceala si Gripa – mod de administrare

Pentru adulti si copii cu varsta peste 12 ani: se dizolva continutul unui plic in aproximativ 200 ml de apa fierbinte. Rezulta o bautura cu aroma de lamaie, care se bea fierbinte. Nu dizolvati si nu administrati mai mult de un plic, o data. Doza poate fi repetata la intervale de 4-6 ore, dupa necesitati, dar nu se vor administra mai mult de 2 plicuri in 24 de ore.
Nu depasiti doza recomandata si nu administrati medicamentul pentru mai mult de 5 zile consecutiv.

Precautii: Aveti grija deosebita cand utilizati Theraflu Extra Raceala si Gripa:
– daca suferiti de boli hepatice, renale sau ale tiroidei
– daca aveti varsta peste 70 ani si aveti tulburari cardiovasculare.

TheraFlu Raceala si Gripa – contraindicatii si efecte adverse

Contraindicatii: nu utilizati Theraflu Extra Raceala si Gripa daca:

 • sunteti alergic la oricare dintre componentele sale
 • ati luat, pe baza de prescriptie, un inhibitor de monoaminooxidaza (IMAO) in ultimele doua saptamani (IMAO includ anumite medicamente folosite pentru tratarea depresiilor, a tulburarilor psihice si emotionale sau a bolii Parkinson. Daca nu sunteti sigur ca medicamentul care va este prescris contine un IMAO, intrebati medicul)
 • utilizati alte medicamente care contin paracetamol
 • suferiti de o boala de plamani (inclusiv astm bronsic)
 • aveti hipertensiune arteriala severa
 • aveti diabet zaharat
 • suferiti de glaucom (tensiune intraoculara crescuta) cu unghi inchis
 • suferiti de adenom de prostata
 • suferiti de epilepsi
 • suferiti de hipertiroidism
 • aveti sub 12 ani
 • prezentati deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza (G-6-PD)
 • sunteti insarcinata sau alaptati
 • suferiti de boli de inima, boli vasculare, boli hepatice sau renale severe
 • suferiti de ulcer peptic stenozant
 • prezentati o ingustare piloroduodenala

Reactii adverse: Ca toate medicamentele, Theraflu Extra Raceala si Gripa poate determina reactii adverse, desi nu apar la toate persoanele.
Cele mai frecvente reactii adverse sunt reactii alergice cutanate usoare, somnolenta, greata, ameteala, uscaciunea gurii sau a gatului, oboseala, durerea de cap, insomnia, iritabilitatea si nervozitatea, tahicardia (accelerarea batailor immii) si palpitatiile.
De asemenea, se pot manifesta tulburari gastrointestinale, care includ constipatia, diareea sau balonarea, precum si, ocazional, stare de agitatie si tulburari de somn. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Datorită colorantului Sunset yellow FCF (E 110) pot apare reacţii alergice. Deoarece conţine zahăr, dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

Sarcina si alaptarea: Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari, inainte de a lua orice medicament. Theraflu Extra Raceala si Gripanu trebuie utilizat daca sunteti gravida sau alaptati.

Tu ce parere ai? Ai folosit TheraFlu? Este eficient? Voteaza si comenteaza mai jos:

[poll id=”10″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *